Aktuális

 

 

Január 17-én ensemble verzióban szólal meg a beatboxerre és kamaraegyüttesre komponált Werkmusik a szerző dirigálásával a BMC-ben. A koncert az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál egyik eseménye lesz.

Október 5-én Horváth Balázs rézfúvós darabokból összeállított szerzői estje kerül megrendezésre a Régi Zeneakadémián. A fellépők együttesek között találhatjuk az In Medias Brass-t és a Szeged Trombone Ensemble-t. Az est szólistái Pálfalvi Tamás, Dávida Tamás, Benyus János, Sztranyák Dávid, Gyivicsán György és Szentpáli Roland lesznek.

Október 1-jén New Yorkban a Peter Jay Sharp Theaterben szólal meg a die ReAlisierung einer komPosition kamaraegyüttesre átírt verziója Joel Sachs vezényletével. A New Juilliard Ensemble koncertjén a rapper szerepében Mike Braugher lesz hallható.

Áprilisban Klagenfurtban mutatja be a duo ovocutters a M4-t április 26-án, valamint a duó csembalistája, Sonja Leipold Athénban játssza fragmentuum+arpège+miroirs című Horváth darabot.

Március 24-én a FUGA-ban kerül sor Horváth Balázs szerzői estjére. A koncerten számos szóló- és kamaramű (BEAN; Surface studies; (untitled); Nata, Son; M4; egyetNEMértés; fragmentuum+arpège+miroirs; BBaattaaiiaa) hallható, köztük ősbemutatók is. Az előadók között hallhatjuk majd Palotás Gábort, Baráth Bálintot, a Classicus Kvartettet, Pétery Dórát, Bali Jánost, Gyetvai Gábort, Bársony Pétert, Hlavacsek Tihamért és az osztrák duo ovocutters-t is. A koncerten a darabokat a zeneszerző ismerteti és vezényel is.